Tanke til ethvert formål

Størrelse betyder alt; Det kunne være sloganet hos en af Danmarks førende leverandører til biogasanlæggene Biogas Teknik A/S i Ringkøbing.

Den danske leverandør til biogasbranchen lancerer nu Nordens hidtil største tankkapacitet til biogasanlæggene.

Biogas Teknik A/S leverer dog tanke til alle formål også indenfor industrisektoren og til spildevandsanlæg, ligesom medicinalvare-industrien også viser stor interesse for tankene.

- Vi oplever at biogasanlæggene ekspanderer i disse år mod større og større anlæg. Ønsket er større produktionskapacitet og længere udrådningstid for biomassen, så effektiviteten øges med stigende produktion til følge, siger Espen Johansen, CEO for Biogas Teknik A/S.

Går i markedet med endnu større reaktor
Biogas Teknik A/S er sammen med leverandører ved at designe en ny kæmpe reaktor, som vil få stor indflydelse på fremtidens tankegang omkring reaktorstørrelse og volumen. 

Biogas Teknik A/S er gået i tæt samarbejde med Henze Harvestore Gmbh og PRG Präzisions-Rührer GmbH om at lave en stor CSTR tank til det danske biogas marked.

- Vores ordrebog er fyldt med ståltanke i alle slags størrelser både i sort jern med coating og i komplet syrefast udførelse, og vi mærker tydeligt, at markedet for tanke til biogasproduktion indenfor Continuous Stirred-tank reactor (CSTR) efterspørger større og større tanke, siger indehaveren.

Stor sællerten har i flere år været den ”danske CSTR model 10.000m3” med en centeromrører monteret for optimal omrøring i tanken og vel at mærke med det mindste kwh forbrug.
Nu er målet en næste fordobling af tankkapaciteten for at efterkomme efterspørgslen i markedet.

- For at imødekomme vores kunders efterspørgsel er vi ved at lave de statiske beregninger på en CSTR 17.000m3 med et omrøringsanlæg fra tyske PRG som (er i designfasen) som kan sikre omrøring af tanke på helt op til 17.000m3, siger Espen Johansen.

Dette muliggør et tørstofindhold op til 12% stadig med det laveste kwh-forbrug.

- Vi er fortsat i fuld gang med at lave kalkulationer på prisen, men er allerede klar til at lancere tanken til de danske biogasproducenter.
- Vi ser frem til, at se hvorledes biogasanlæggene tager imod dette nye tiltag, siger Espen slutteligt.

Tanke til ethvert formål
biogasteknik 22. januar 2024
Del dette indlæg
Tags
Største rådnetank på markedet